top of page

Fitness i Fredericia gennem mere end 40 år.

 

Olympia Motionscenter i Bjergegade 52 i Fredericia har pr. 1 januar 2020 fået ny ejer og er kommet godt i gang igen efter Corona-nedlukningen. Som Fredericias ældste motionscenter har Olympia Motionscenter tilbudt motionstræning og fitness i Fredericia til alle i næsten 40 år.

En del mindre motionscentre har historisk set haft et mindre godt ry, og nogle har det til dels stadig, på grund af bodybuilding-miljøet som trænede disse steder i gamle dage (80’erne og 90’erne). Dengang var bodybuilding mere populært end det er idag, og mange ville gerne træne fitness i Fredericia og bodybuilding fortrinsvis for udseendets skyld, og mindre for kroppens generelle sundhed. Mange deltog også i bodybuilding på konkurrenceplan.
Som med så mange andre sportsgrene på konkurrenceplan så sker det jo desværre at doping kommer ind i billedet. Det skete også med bodybuilding, hvor det blev mere og mere udbredt.

Dengang var der ikke rigtig noget som hed ‘Fitness i Fredericia’, nej det blev som regel kaldet ’motionscenter’, ’vægttræningscenter’ eller bare ‘træningscenter’. Det var ofte steder med høj musik og svedende, store bodybuildere i Spandex bukser, eller hvis man ikke var så hip, et par gamle udslidte joggingbukser og strop-T-shirt. Det var intimiderende steder hvor man kun gik ind hvis man virkelig var interesseret i at træne med vægte.


Men når det så er sagt så var der i disse centre, blandt medlemmerne, som regel et super godt sammenhold. Folk var hjælpsomme og venlige mod hinanden og mod begyndere som gerne ville lære at træne og være en del af fællesskabet. Det intimiderende image motionscentrene havde dengang havde som regel ingen hold i virkeligheden, men det var selvfølgelig svært at se for udefrakommende. Fitness i Fredericia ver ikke rigtig kommet på mode endnu.

Desværre har dette image på lidt uretfærdigvis hængt mere ved vægttræning/bodybuilding end andre sportsgrene, måske pga at denne sport primært er meget visuel.


Der vil altid være rådne kar indimellem, men man kan godt opbygge store muskler vha masser af træning og sund kost, uden doping. Det tager bare mange år, og det er nok her problemet ligger for mange. De fleste har, forståeligt nok, ikke tålmodigheden og lysten til at træne 5 – 6 dage om ugen og spise sundt 24/7.

Med tiden har tingene dog ændret sig lidt. Det er ikke længere så populært at have kæmpe muskler kun for udseendets skyld. Fitness i Fredericia er blevet mere populært. Det at være veltrænet og spise sundt, ikke kun for udseendets skyld men lige så meget for den mentale velvære og en sund krop. Der er kommet mere fokus på en general sundhed.

Det er i dette udgangspunkt Olympia Motionscenter gerne vil forsøge at gøre en forskel mht fitness i Fredericia, og ændre på det intimiderende image. De små motionscentre som stadig eksisterer rundt omkring i landet er ikke så farlige som de måske ser ud. De små centre har ofte ikke økonomi og kapacitet til store flotte sale med holdtræning og 20 løbebånd og motionscykler på rad og række, ligesom de store kommercielle kæder har.

Derimod har de fleste af de små centre, heriblandt fitness i Fredericia, noget som sjældent opleves i de store centre, og det er en helt speciel hjemmelig/hyggelig atmosfære i motionscenteret og et rigtig godt socialt samvær blandt medlemmerne.  Mange medlemmer kender hinanden og træner ofte på same tidspunkt 2 – 3 gange om ugen; så får de en snak om verdenssituationen mens de træner fitness i Fredericia, fortæller vittigheder og snakker om hvordan træningen går. Som regel er omgangstonen løssluppen og kammeratlig, og kan nogle gange godt gå hen at blive meget hjemmelig. 

Mange medlemmer føler helt automatisk at det er deres motionscenter, og derfor føler de sig hjemme og godt tilpas når de træner fitness i Fredericia. En af grundene til dette er at ejerne af de mindre centre ofte er åbne for forslag og ideer til forbedringer, ændringer eller indkøb af nyt udstyr og lignende, ..noget som er nærmest umuligt at have indflydelse på i de større kommercielle centre. 

Det er ærgerligt at folk går glip af så mange gode oplevelser ved at fravælge at træne i et mindre motionscenter, og små motionscentre må lukke fordi folk fravælger dem pga at de fejlagtigt tror at de er farlige steder kun for bodybuildere.
Hos Olympia Motionscenter og Fitness i Fredericia er alle velkomne, den ældste vi har er 91 år gammel og den yngste er 16 år gammel. De fleste er helt almindelige motionister, både mænd og kvinder, som bare gerne vil holde sig lidt i form med løbebånd og strammes lidt op med lidt vægttræning, men bevares, der er da også et par lidt større gutter som træner lidt mere seriøst. Som sagt, der er plads til alle... såfremt man respekterer hinanden og opfører sig pænt selvfølgelig.

Fitness Fredericia
bottom of page